| Tytuł: | ospa |
| Autor: | Angelika 28.6.2010, 08:36 |
| Witam "mamy" jestem załamana. Mój syn przedszkolak przyniósł do domu ospę pod koniec maja. Przeszedł delikatnie. 15 czerwca wysypało mnie męża i mojego 7 miesięcznego synka . Tu zaczyna się koszmar. Mój mąż spokojnie ale ja i synek wylądowaliśmy w szpitalu ta okropna ospa zajęła nam prawie całe ciało. Ja to nic ale moje maleństwo to dla mnie szok. Teraz już miesiąc od choroby ale mały ( ja też ale to nic) mam masę przebarwień wiem na nie trzeba czau. Najgorsze że na buźce miał dużo dość grubych strupków i jak odpadły zostały małe wgłębienia w ciałku. Czy wasze maleństwa też miały te wgłębienia czy one się zabliźnią . Taka jestem tym przejęta mój Antoś miał tak aksamitną buźkę . Napiszcie jak było z waszymi maleństwami PROSZĘ jestem przy komputerze i czekam niecierpliwie - dziękuję | |
| Tytuł: | ospa |
| Autor: | titi 25.5.2011, 20:56 |
| mam syna ma teraz ospe czy moja 4 miesieczna lenka moze tez miec | |

Żółtaczka typu C czyli wirusowe zapalenie wątroby to groźna choroba przenoszona przez krew oraz drogami płciowymi. Wywołują ją wirusy hepatitis C, które atakują wątrobę, doprowadzając przy tym do poważnych zaburzeń jej funkcji.
Mononukleoza
Około 80% ludzi po 40 roku życia nosi w organizmie wirus Epsteina – Barra (EBV), wywołujący ostrą chorobę zakaźną zwaną mononukleozą. Większość zachorowań na tę dolegliwość zauważa się u dzieci, najczęściej między 5, a 12 rokiem życia, rzadziej występuje w wieku późniejszym, w wieku 15 – 30 lat.