|
Ile czasu powinna trwać ospa?? (Monika U.) |
|
|
oczywiście że tak.Lecz najlepiej dziecko wtedy wykąpać mydłem w płynie i bardzo delikatnie;]
(więcej...) |
|
|
Łee..ospa! (Darika) |
|
|
Mamy blizniaki corke i synka 4,5 xxx jestesmy w xxx dostal pierwszy a coreczka twardo xxx dwa tygodnie ,az tu nagle coreczka miala goraczke i ... zaczelo sie. Chce tylko powiedziec,ze synek dostal pare kropek ale zawsze jest wesoly i tak jakby bylo xxx sie nawet w piaskownicy i na xxx synkowi zostaly trzy kropki,ktore powoli znikaja a coreczka ma kropki xxx jest tak jak pisze,wydaje mi sie,ze dziewczynka ma ciezej. pozdrawiam... (więcej...) |
|
|
Ospa u dorosłych (maciek30) |
|
|
Mój syn 6 lat właśnie choruje na ospe ja nie chorowałxxxy jest duże ryzyko że sie zaraże?pomużcie (więcej...) |
|
|
ospa (Angelika) |
|
|
mam syna ma teraz ospe czy moja 4 miesieczna lenka moze tez miec (więcej...) |
|
|
ospa, wietrzna (julia) |
|
|
mój synek ma ospę ,jest cały w krostkach smaruje go pudrem plynnym ja lat 33 nie miałam podobno ospy mam nadzieję że jej nie dostanę ....... (więcej...) |
|
|
szczepić czy nie? (Nonka) |
|
|
Nie ponieważ Są nieskuteczne i powodują grączkę i osłabienie organizmu na inne cchoroby. (więcej...) |
|
|
ospa co to za krostki (daniel) |
|
|
W wieku 30 l. zachorowałem na ospę teraz siedzę w domu i tak sobie czytam o tej chorobie, zastanawia mnie fakt i nigdzie nie mogę tego znaleźć z skąd się biorą i co zawierają te swędzące krostki? (więcej...) |
|
|
ospa wietrzna u matki karmiącej (Tereska) |
|
|
To jest możliwe, że można mieć 2 razy ospę:( ja jestem tego przykładem:(
(więcej...) |
|
|
Blizny (Dominika) |
|
|
Tak zostawiają ohydne blizny które zosta na całe życie. (więcej...) |
|
|
kiedy spacer na podwórku jak jest ospa??? (GABI29) |
|
|
mam corke2.5roku przechodzi ospe od 14 pazdziernika to juz miesiac a do dzisiaj ma jeszcze na twarzy czerwone plamki i na raczkach pare krostek a slyszalam że majac ospe nie można wychodzic a ja już mam dość chce na spacer czy tak długo może trwac ta cholerna ospa !!!!! (więcej...) |
|
|
Jak długo może trwac ospa (GS28) |
|
|
corka ma 2.5roku przechodzi ospe od 4 tygodni pozostały jej tylko jasne plamki na czole i dzieniegdzie na ciele czy można wyjśc na spacer?czy tak długo może trwać ospa (więcej...) |
|
|
Czy to ospa? (Katarzyna) |
|
|
ja dostała ospe 10 dni temu mam 29 lat (więcej...) |

Żółtaczka typu C czyli wirusowe zapalenie wątroby to groźna choroba przenoszona przez krew oraz drogami płciowymi. Wywołują ją wirusy hepatitis C, które atakują wątrobę, doprowadzając przy tym do poważnych zaburzeń jej funkcji.
Mononukleoza
Około 80% ludzi po 40 roku życia nosi w organizmie wirus Epsteina – Barra (EBV), wywołujący ostrą chorobę zakaźną zwaną mononukleozą. Większość zachorowań na tę dolegliwość zauważa się u dzieci, najczęściej między 5, a 12 rokiem życia, rzadziej występuje w wieku późniejszym, w wieku 15 – 30 lat.